Natuurbegraven in het Park, wandel mee met een van onze rondleidingen

Natuurbegraven in het Park, wandel mee met een van onze rondleidingen

Natuurbegraven voor de échte natuurliefhebber

De belangstelling voor natuurbegraven neemt elk jaar toe en er worden door heel Nederland steeds meer natuurbegraafplaatsen geopend. Wat echter nog niet veel mensen weten, is dat het sinds een aantal jaar ook mogelijk is om je urn te laten begraven in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In het Park zijn hiervoor vier prachtige gebieden geselecteerd, elk met hun eigen karakter qua natuur, sfeer en uitstraling.

Wat maakt natuurbegraven in het Park uniek?

Wat natuurbegraven in het Park uniek maakt, is dat het de enige plek in Nederland is waar de urn wordt begraven in de echt vrije natuur. Je zoekt zelf het plekje uit dat het beste bij je past. Bovendien is er sprake van eeuwigdurende grafrust, de plek wordt dus nooit geruimd. En omdat wij de natuur zo natuurlijk mogelijk willen houden, zijn er geen grafmonumenten toegestaan. De plek wordt uitsluitend gemarkeerd met een eenvoudige veldkei, die een wandelaar niet zal opvallen. Wat daarnaast belangrijk is, is dat een groot deel van de opbrengst wordt besteed aan natuurbeheer- en ontwikkeling, waarmee natuurbegraven bijdraagt aan de instandhouding van het Park.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Natuurwens

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft de organisatie van natuurbegraven in het Park in handen gelegd van Natuurwens. Natuurwens organiseert dan ook regelmatig voor belangstellenden wandelingen door de vier gebieden.

Groepsrondleidingen Het Nationale Park De Hoge Veluwe

In de maanden november en december vinden er elke zaterdag en zondag groepsrondleidingen plaats. U kunt zich voor deze rondleidingen inschrijven door het aanmeldingsformulier in te vullen. U kunt ook bellen naar 085 – 48 69 300 of een email sturen naar info@natuurwens.nl.

Individuele rondleidingen in onze natuurgebieden

Liever een individuele rondleiding met een van onze gastheren/vrouwen? Neemt u contact met ons op. Wij plannen dan een rondleiding met u in op het moment dat het u uitkomt.

Slecht ter been? Wij organiseren graag een aangepaste rondleiding voor u

Bent u slecht ter been of heeft u aangepast vervoer? Wij organiseren graag een aangepaste rondleiding voor u, zodat u ook de verschillende natuurgebieden kunt bezoeken waar het begraven van uw urn mogelijk is.