Natuurbegraven in het Park, wandel mee met een van onze rondleidingen

Natuurbegraven in het Park, wandel mee met een van onze rondleidingen

Natuurbegraven voor de échte natuurliefhebber

De belangstelling voor natuurbegraven neemt elk jaar toe en er worden door heel Nederland steeds meer natuurbegraafplaatsen geopend. Wat echter nog niet veel mensen weten, is dat het sinds een aantal jaar ook mogelijk is om je urn te laten begraven in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In het Park zijn hiervoor vier prachtige gebieden geselecteerd, elk met hun eigen karakter qua natuur, sfeer en uitstraling.

Wat maakt natuurbegraven in het Park uniek?

Wat natuurbegraven in het Park uniek maakt, is dat het de enige plek in Nederland is waar de urn wordt begraven in de echt vrije natuur. Je zoekt zelf het plekje uit dat het beste bij je past. Bovendien is er sprake van eeuwigdurende grafrust, de plek wordt dus nooit geruimd. En omdat wij de natuur zo natuurlijk mogelijk willen houden, zijn er geen grafmonumenten toegestaan. De plek wordt uitsluitend gemarkeerd met een eenvoudige veldkei, die een wandelaar niet zal opvallen. Wat daarnaast belangrijk is, is dat een groot deel van de opbrengst wordt besteed aan natuurbeheer- en ontwikkeling, waarmee natuurbegraven bijdraagt aan de instandhouding van het Park.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Natuurwens

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft de organisatie van natuurbegraven in het Park in handen gelegd van Natuurwens. Natuurwens organiseert dan ook regelmatig voor belangstellenden wandelingen door de vier gebieden.

Groepswandelingen en individuele rondleidingen

Tijdens een groepswandeling laat onze gastheer/vrouw u, samen met andere belangstellenden, de verschillende gebieden in het Park zien waar het begraven van uw urn mogelijk is. Wij vertellen u alles over Natuurwens en na afloop van de wandeling beantwoorden wij onder het genot van een kop koffie in het Park Paviljoen al uw vragen. De wandelingen worden gepland in de weekenden en op doordeweekse avonden.

Heeft u de voorkeur voor een individuele rondleiding? Ook dat kan. Wij plannen graag een afspraak met u in op het moment dat het u uitkomt.

Groepswandelingen

Voor de komende maanden staan in Het Nationale Park De Hoge Veluwe de volgende Natuurwens groepswandelingen op het programma:

  • Zondag 10 juli, 10.30 uur en 14.00 uur
  • Zaterdag 16 juli, 10.30 uur
  • Zondag 24 juli, 10.30 uur
  • Zondag 31 juli, 10.30 uur en 14.00 uur
  • Zaterdag 6 augustus, 10.30 uur en 14.00 uur
  • Zondag 14 augustus, 10.30 uur en 14.00 uur
  • Zaterdag 20 augustus, 10.30 uur en 14.00 uur
  • Zondag 28 augustus, 10.30 uur en 14.00 uur