Het Nationale Park
De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een van de oudste en volgens velen het mooiste natuurgebied van Nederland. Maar liefst 5.400 hectaren aan bos, heidevelden, grasvlakten, natte vennen en unieke zandverstuivingen. In het Park leven veel edelherten, wilde zwijnen, reeën en moeflons. In het Kröller-Müller Museum hangen werken van onder anderen Vincent van Gogh. Het Jachthuis Sint Hubertus is ontworpen door Berlage. Niet voor niets wordt het Park ‘de groene schatkamer van Nederland’ genoemd.

In het Park zijn vier gebieden geselecteerd waar uw urn kan worden begraven: Het Hertenbos, Het Hoge Bos, De Kronkelweg en Het Stenen Hert. Elk gebied heeft zijn eigen karakter qua natuur, sfeer en uitstraling.

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt uw urn begraven in de vrije, ongerepte natuur. Natuurbegraven voor de échte natuurliefhebber. En voor uw naasten absoluut de mooiste plek om te herinneren en te gedenken…

Klik hier voor een video-impressie

Het Hertenbos

In het zuiden van het Park ligt Het Hertenbos, een voormalig heidegebied. Dit gebied heeft zich in de tijd ontwikkeld tot een volwassen bos en ligt aan een uniek stuifzandgebied. Het bos wordt gekenmerkt door hoge heuvels en naaldbomen en heeft een ongrijpbare mystieke uitstraling. Vaste bezoekers van het Park kennen het gebied vaak ook door bekende naastgelegen gebieden zoals de Kompagnieberg en ‘Bosje van Staf’ waar de moeflons vaak worden gesignaleerd. In dit deel van het Park leeft bovendien de bijzondere nachtzwaluw.

Het Hertenbos

Het Hoge Bos

Het Hoge Bos ontleent z’n geheel eigen sfeer aan de karakteristieke vliegdennen, een van de iconen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Maar wandelt u wat verder het bos in, dan vindt u hier verrassend veel mooie loofbomen. Aan de oostkant is er prachtig uitzicht op de Franse Berg, waar het echtpaar Kröller-Müller begraven ligt. Aan de overzijde van de weg liggen de fundamenten van een nooit afgebouwd museum. Uitkijkend op het kunstwerk Drie Staande Motieven van Henry Moore, komen in dit deel van het Park kunst, natuur en cultuur prachtig samen. Tijdens de bronst is het indrukwekkende spel van de stoeiende herten al van ver te horen.

Het Hoge Bos

De Kronkelweg

Midden in Het Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt De Kronkelweg, een prachtig oud bos met een grote verscheidenheid aan boomsoorten. Zandduinen zorgen voor natuurlijke hoogteverschillen en mooie vergezichten. Aan de noordwestzijde is er een geweldig uitzicht over het Otterlose zand. In het meest noordelijke deel van het bos ziet u vanaf het hoogste punt de vijvers van het Jachtslot Sint Hubertus. Dicht bij het Paviljoen ligt de goed toegankelijke weide, een gevarieerd bos dat omzoomd wordt door hoge walstructuren. Met een beetje geluk staat u hier plotseling oog in oog met een imposant edelhert.

De Kronkelweg

Het Stenen Hert

Het Stenen Hert is het voormalig landgoed Hoenderloo, met de kenmerkende elementen uit het midden van de 19deeeuw: rechte lanen, productiebossen, grote beuken en open heidegebieden. Dit landgoed van 1.200 hectare was in 1909 de eerste aankoop van de familie Kröller-Müller. Grenzend aan het bos lag vroeger de kleine nederzetting ‘de Bunt’. In het bos vinden we vrijwel alle bekende bomen uit het Nederlandse bos, waarbij vooral de unieke, oude beuken voor een imposant decor zorgen. Het bos is vernoemd naar het Stenen Hert, een granieten beeld gemaakt door beeldhouwer Raedecker uit Amsterdam.

Het Stenen Hert

"Dit park is zo uniek dat het bijna als een eer voelt om hier een eigen plek te hebben"

Mogelijkheden
en kosten

U heeft altijd de vrije keuze bij het uitzoeken van uw plek en wij houden een ruime afstand aan tussen twee plekken. Vanwege de uitgestrektheid van onze natuurgebieden, betekent dit in de praktijk een bijna onbeperkte keuze.

U kunt kiezen voor een enkel urnengraf, een dubbel urnengraf of een familieboom. Heeft u speciale wensen? Laat het ons weten, wij doen ons best hier invulling aan te geven.

 

en kosten">

Enkel urnengraf

U kunt kiezen voor een plek voor één urn, waarbij een ruime afstand tot de naastgelegen plek wordt gegarandeerd.

Kosten

Dubbel urnengraf

U kunt ook kiezen voor meerdere plekken, zoals een dubbele plek met twee urnen naast elkaar. In dit geval wordt een nog ruimere afstand tot naastgelegen plekken aangehouden.

Kosten

Familieboom

Wilt u de urnen van meerdere generaties bij elkaar begraven? U kunt dan een eigen familieboom uitzoeken, waar u op een ruim oppervlakte rondom de boom een aantal plekken reserveert.

Kosten

Praktische informatie Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt centraal in Nederland en is goed bereikbaar vanaf de A1, A12 en A50. Het Park heeft drie ingangen:

Ingang Otterlo: Houtkampweg 9, 6731 AV Otterlo

Ingang Hoenderloo: Houtkampweg 13, 7352 TC Hoenderloo

Ingang Schaarsbergen: Koningsweg 17, 6816 TC Schaarsbergen

Openingstijden

Het Park is van april t/m augustus vanaf 08.00 uur en van september t/m maart vanaf 09.00 uur geopend. Afhankelijk van het seizoen sluit het Park tussen 18.00 uur en 22.00 uur. Kijk voor de exacte tijden op www.hogeveluwe.nl.